No public Twitter messages.

Facebook
RSS

Suomen Pekingesikerhon ENSIMMÄINEN kiinanpalatsikoirille tarkoitettu ulkomuodon jalostustarkastus on Leppävirralla, Vesileppis-Areenalla, ulkotiloissa, lauantaina 11.09.2021 iltapäivällä Leppävirran ryhmänäyttelyn ryhmäkehien jälkeen. Tarkastuksen tekee Markku Kipinä. Tarkastukseen otetaan tällä kertaa maksimissaan 10 koiraa. 

Ilmoittautua voi sähköpostitse, jalostustoimikunta(at)pekingesikerho.com

Koirien omistajille ilmoitetaan heti kun paikka testiin on varmistunut. Mikäli ilmoittautuneita on yli 10, otamme tottakai koiria varasijalle. ILMOITTAUTUMISMAKSU 20 e SUORITETAAN  VASTA SEN JÄLKEEN KUN OLEMME VAHVISTANEET KOIRAN PAIKAN, kuitenkin viimeistään ennen tarkastuksen alkua. Ne ilmoitetut koirat jotka eivät mahdu tähän testitilaisuuteen, ovat etusijoilla seuraavassa mahdollisessa testissä.

Mitä se on, kuka sinne pääsee ja MIKSI KANNATTAA KIINNOSTUA?

Vaikka sinulla ei ehkä olisikaan aikomusta koskaan käyttää koiraasi jalostukseen, osallistumalla jalostustarkastukseen olet mukana antamassa tärkeää tietoa Suomen pekingeesikannasta ja sen ominaisuuksista! Tarvitsemme tietoa rodun Jalostuksen Tavoiteohjelman päivitystyössä. Itsellesi saat myös tarkastuksessa todella kattavan kuvauksen pekesi ulkoasusta.

Jos jalostustarkastus on sinulle vielä vieras asia, voit tutustua siihen yleisesti Suomen Kennelliiton sivuilla www.kennelliitto.fi/   Jalostustarkastuksessa käytetään Suomen Kennelliiton ulkomuodon jalostustarkastuslomaketta ja arvioinnin perustana on rotumääritelmä. Koirat mitataan ja punnitaan, sekä niiden ulkomuoto, liikunta ja rakenne käydään läpi yksityiskohtaisesti, ja jokainen koira kuvataan, sekä niiden liikuntaa videoidaan Pekingesikerholle, käytettäväksi mm. koulutustarkoituksiin. (Kuvamateriaali on siis Pekingesikerhon omaisuutta.) Ns. rakennekuvissa koiran esittää jalostustarkastaja, jotta kaikki kuvat ovat sitten mahdollisimman yhtenevästi otettu. Arvioinnin pohjana käytetään nykyistä rotumääritelmää. Aikaa mennee n. 20 min/koira.

18 kk täyttäneen koiran osalta on tarkastus virallinen, eli siitä tulee merkintä myös Kennelliitolle. MIKÄLI TESTIIN JÄÄ TILAA, otamme mukaan myös 12 kk täyttäneitä, niiden osalta jalostustarkastus ei vielä ole virallinen, mutta tiedot jäävät kuitenkin Pekingesikerhon käyttöön. Halutessaan voi jalostustarkastuksen myös uusia myöhemmin. Tähän rodun pilotti-jalostustarkastukseen ovat tervetulleita rekisteröidyt tunnistusmerkityt koirat, jotka ovat rokotettu SKL:n rokotusmääräysten mukaisesti. Myös Suomessa asuvat, FCI:n hyväksymässä ulkomaisessa rekisterissä olevat kiinanpalatsikoirat voivat osallistua vaikkei niitä olisi rekisteröity Suomen Kennelliittoon. Mahdolliset eläinlääkärin todistukset huomioidaan (esim. poistetut hampaat). Koirat, joilta on turkki leikattu, voivat osallistua, mutta mikäli turkki on aivan lyhyt, sen laatu jätetään arvioimatta. Myös kastroitu/steriloitu koira saa osallistua. 

Erityisesti toivomme että jalostustarkastukseen osallistuisi sellaisiakin koiria, jotka eivät ole käyneet tiheästi (tai ollenkaan) näyttelyissä viime vuosina. JALOSTUSTARKASTUS EI OLE KILPAILU. Toivomme osallistumaan myös keskenään erisukuisia koiria.   Tämä nimenomaan siitä syystä, että tässä tarkastuksessa saatua informaatiota tullaan käyttämään jo tuoreeltaan rodun Jalostuksen Tavoiteohjelman päivitystyössä, joka pitää saada valmiiksi ensi talvena. Eli mikäli testiin ilmoittautuu yli 10 koiraa, pidätämme oikeuden valita osallistujista mahdollisimman laajasti eri linjoja edustavia yksilöitä.

Jatkossa jalostustarkastuksessa käytettävää lomaketta tullaan mahdollisesti hieman muuntamaan mikäli tässä testissä saadut kokemukset ja palaute sitä edellyttävät. Jatkossa myös esim. kasvattaja voi halutessaan pyytää jalostustarkastusta omille kasvateilleen. 

PEVISA 1.1.2023 alka

Astutushetkellä tulee molemmilla vanhemmilla olla: * polvilumpioluksaatiolausunto - tutkimusalaikäraja on 12kk - alle ...

Peke-lehdelle etsit

Peke-lehden päätoimittajan tehtävä vapautuu vuoden 2023 alkupuolella ja vuosikokouksessa valitaan ...

Erikoisnäyttely 202

Renkomäen halli, Simolankatu 2 15680 Lahti, kiinanpalatsikoira/pekingeesi, myös pennut (5- ...

Kävelytesti 2.10.20

Suomen Pekingesikerho ry järjestää kiinanpalatsikoirille virallisen kävelytestin sunnuntaina 2.10.2022 Tampereella.

Erikoisnäyttelyn sp

Iso kiitos Erikoisnäyttelymme tukemisesta mahtaville sponsoreillemme!