No public Twitter messages.

Facebook
RSS

Huoletonta peke-kesää!

Jul - 17 - 2012
pekingesikerho

Helsingin eläinsuojeluyhdistys HESY ry muistuttaa 3.7.2012 julkaisemassaan tiedotteessa, että lomalla lemmikki saattaa altistua monille vaaroille. Onneksi riskitilanteita voidaan ennaltaehkäistä yksinkertaisin toimenpitein.

Ulkomaille matkustavat voivat tutustua lemmikkien maakohtaisiin tuonti- ja vientivaatimuksiin Eviran sivuilla.
Koiraa ei saa jättää autoon
Kesäkuumalla kaikilla lemmikeillä pitää olla tarjolla raikasta vettä ja varjostava suoja, johon eläin pääsee viilentymään. Samat varotoimet koskevat autoilua. Helteisinä päivinä lemmikkejä ei saa jättää edes varjoisaan paikkaan jätettyyn autoon tai asuntoautoon, sillä auringon siirtyessä auto saattaa joutua paahteeseen. Ikkunan pitäminen raollaan ei viilennä autoa.– Helteisinä päivinä lämpötila kohoaa suljetussa autossa jo muutamassa minuutissa vaarallisen korkeaksi. Koska karvaiset lemmikit eivät pysty hikoilemaan, ne saavat hengenvaarallisen lämpöhalvauksen huomattavasti herkemmin kuin ihmiset. Lämpöhalvaus kehittyy nopeasti ja voi hoitamattomana johtaa lemmikin kuolemaan, HESYn puheenjohtaja Hannele Luukkainen sanoo.
Peken oloa voi viilentää viilentävällä makuualustalla/loimella, joita moni peken omistaja käyttää mm. näyttelyissä kuumalla säällä. Myös kylmä pyyhe on hyvä alustana. Sitä voi kastella päivän aikana uudestaan kylmällä vedellä ja vaikkapa pakastaa ennen käyttöä. Lue lisätietoa lämpöhalvauksesta ja koiran viilennyksestä Juha Kareksen artikkelista.
Kyypakkaus kuuluu kotiapteekkiin 

Luonnossa liikkuessaan utelias lemmikki voi nuuskia kyykäärmeitä ja ampiaisia. Koska kyyt puolustautuvat puremalla ja ampiaiset pistämällä, on lemmikin omistajan syytä pitää mökillä ja ulkoillessaan mukanaan apteekista saatavaa kyypakkausta ja päivystävän eläinlääkärin yhteystietoja. Puutiaiset eli punkit leviävät Suomessakin yhä pohjoisemmaksi ja voivat tartuttaa lemmikkiin vakavia tauteja. Ihoon pureutunut puutiainen on poistettava mahdollisimman pian ja puremakohtaa on seurattava iho-oireiden varalta.
Uiminen virkistää, mutta voi olla myös vaarallista
Ulkoilun jälkeen on hyvä tarkistaa eläimen tassut, sillä ne voivat vahingoittua lasinsiruista. Koiraa ei saa koskaan päästää uimaan sinilevän saastuttamiin vesistöihin, sillä koira voi saada myrkytyksen juodessaan sinileväpitoista vettä tai nuollessaan turkkiaan uimisen jälkeen. Pekingeesille kannattaa hankkia varmuuden vuoksi pelastusliivit, mikäli sen kanssa haluaa kokeilla uimista. Sen runsas turkki voi märkänä olla liian raskas, jotta se jaksaa kannatella itsensä pinnalla lyhyillä raajoillaan.
Pekingeesi pitää myös kuivata huolellisesti uinnin jälkeen, yleensä hiustenkuivaajalla. Muuten kostea turkki hautoo ihoa ja tuloksena voi olla ikävä ihottuma, ns. hotspot.
– Pihapiirissä maahan laitetut hyönteis- ja jyrsijämyrkyt, kemialliset lannoitteet ja myrkylliset koristekasvit voivat koitua lemmikin kohtaloksi. Vaaratilanteiden välttämiseksi kotiin, parvekkeelle ja pihalle on valittava aina vain sellaisia kasveja, jotka ovat eläimelle myrkyttömiä. Kasvin- ja tuholaistorjunta-aineita annosteltaessa on noudatettava ohjeita, eikä lemmikkejä saa päästää pihalle tai viljelypalstoille varoaikana. Myös lemmikille turvallisia ekologisia keinoja voi kokeilla, Luukkainen lisää.
Huoletonta ja mukavaa kesän jatkoa kaikille pekeille omistajineen!

Comments are closed.

Vuoden 2025 Erikoisn

Erikoisnäyttelyanomuksemme Maailman Voittaja 2025-näyttelyn yhteyteen hyväksyttiin! Erikoisnäyttelyt pidetään 7.8.2025 Helsingin ...

Match Show, Tuusula

Suomen Pekingesikerho ry järjestää Match Show:n Tuusulassa (Hyrylän urheilukeskus, Kilpailutie ...

Erikoisnäyttelyn sp

Iso kiitos Erikoisnäyttelymme tukemisesta mahtaville sponsoreillemme!

Tuomariesittely 2023

Michael Papadatos was born 21/10/1970 in Athens, Greece from hunting ...